Minden a javunkra szolgál

Minden a javunkra szolgál

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. —Róm. 8:28

Pál apostol nem azt mondja, hogy minden dolog jó, hanem hogy minden a javunkra szolgál.

Mondjuk, beülsz az autódba, és az nem indul. Kétféleképpen nézheted a helyzetet. Mondhatod, “Úgy tudtam! Soha nem szokott lerobbanni. A terveim mindig borulnak.” Vagy mondhatod, “Hát, úgy látszik, nem tudok most elindulni. Majd megyek később, ha megjavítják az autót. Közben pedig hiszem, hogy ez a változás a terveimben a javamra szolgál. Valószínűleg oka van, hogy ma itthon kell maradnom, ezért jól fogom magam így is érezni.”

Pál azt is mondja a Róma 12:16-ban, hogy “legyünk készek igazodni (emberekhez, dolgokhoz)” (az angol fordítás szerint). Ez azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk olyan emberré válni, aki eltervez dolgokat, de nem borul ki, ha a terv máshogy alakul.

A döntés a miénk. Amikor nem kapjuk meg, amit akarunk, feltörnek az érzéseink, és próbálnak minket önsajnálatba és negatívitásba taszítani. Vagy igazodhatunk a helyzethez, és mehetünk tovább, miközben élvezzük, amit Isten tartogat számunkra, függetlenül a történésektől.

Akkor lépünk rá arra az ösvényre, ami a negatívitásból a szabadságra vezet, mikor szembenézünk a problémával, és hisszük, hogy Isten jót fog kihozni belőle.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon