Minden összedolgozik a javunkra

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm. 8,28.)

Mikor Isten szól hozzánk, és engedelmeskedünk, hit által teszszük. Gyakran nincs olyan körülmény a valóságban, ami alapján tudnánk, jó dolgot vagy rosszat teszünk. Így működik a hit. Hit által kell kilépnünk, nem tudjuk a természetes érzékeink alapján, Istent követjük-e. Cselekednünk kell, abban a hitben, hogy hallottuk a Hangját. nagyszerű tanítás számunkra ez a tapasztalatszerzés Istennel, és sok esetben nem tudjuk meg, igazunk van-e, hacsak “ki nem lépünk és meg nem próbáljuk”. lehet, hogy néha hibázunk. ez a gondolat olyan rémisztő lehet, hogy azt gondoljuk, “Jobb a biztonság, mint később a megbánás.” Azonban ha ezt tesszük, hamarosan nyomorultul leszünk, ha Isten valóban azt mondta, hogy menjünk előre. nemcsak, hogy nyomorultul fogjuk érezni magunkat, de unalmas és eseménytelen lesz az életünk is. Éhezünk a kalandra, de a félelem visszatart, hogy megízleljük annak örömét.

Úgy találtam, ha a szívünk igaz, és legjobb tudásunk szerint megteszünk mindent, hogy utunk során megtanuljuk meghallani Isten hangját, Ő értékelni fogja az erőfeszítéseinket és az engedelmesség lépéseit. Ha gyermeki hittel engedelmeskedünk annak, amit szívünkben Isten szavának hiszünk, akkor mégha nem is csinálunk mindent tökéletesen, Ő a hibáinkat is a javunkra fordítja.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Isten mindent a javadra fordít.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon