Mindig válaszd az életet!

Mindig válaszd az életet!

A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség. —Róm. 8:6

Az elménk akkor van a legjobb állapotban – ahogy Pál apostol a Fil. 4:8-ban leírja – amikor tiszta, kedves, szeretetreméltó, jóságos, megnyerő, kegyes, erényes és kiváló dolgokon gondolkodik. Ez az az állapot, amikor Krisztus értelme van bennünk. Szeretem emlékeztetni az embereket, hogy fontos átgondolnunk, min gondolkodunk.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy nyomorúságuk vagy problémájuk forrása valami egészen más. Egy külső körülményt hibáztatnak, holott saját belső gondolataik okozzák a bajt. Ha azonban úgy döntünk, “vigyázunk” a gondolatainkra, akkor elkezdhetünk minden gondolatot fogságba ejteni, hogy engedelmeskedjenek Jézus Krisztusnak (2Kor. 10:5).

Nagy része az Istenhez való közeledésnek az, hogy gondolatainkat alávetjük Neki. Amikor ezt tesszük, a Szent Szellem azonnal emlékeztet bennünket, ha gondolataink negatív irányba kezdenek terelődni. A döntés ekkor a miénk lesz – továbbmegyünk-e ezen az úton, vagy úgy döntünk, hogy Krisztus elméjével gondolkodunk? Az egyik gondolkodásmód frusztrációhoz, negatívitáshoz és kétségbeeséshez vezet, a másik az élethez. Válaszd ma az életet!


A gondolataid, a szavaid, a hozzáállásod és a tetteid mind a napi döntéseid eredményei.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon