Mire számítasz?

Jó csendben várni az Úr szabadítására. (JEREMIÁS SIRALMAI3:26)

Miután imádkozunk, és kérjük Istentől, amit akarunk, amire szükségünk van, amire vágyunk, várakozással kellene lennünk. Kell, hogy tele legyünk reménnyel, ami örömteli és magabiztos várakozás, hogy valami jó fog történni. Miután évekig csalódtam gyermekkoromban, és fiatal felnőtt éveimben kifejlesztettem azt, amit a Biblia gonosz balsejtelemnek hív (lásd. Péld 15:16, a magyar fordításban “nyugtalanság” – a ford. megjegyzése) ez azt jelenti, hogy az idő nagy részében rossz hírekre számítottam. Hiszem, hogy sokan azért ragadnak bele a csapdába, hogy nem mernek jóra számítani, mert nem akarnak újra csalódni. Isten azt akarja, hogy mindenki maximálisan jó dolgokra számítson tőle, mert Ő jó.

Ne legyél passzív sem! A passzív ember olyan, aki azt akarja, hogy jó dolgok történjenek, és nem csinál semmit, csak vár, hogy mi történik. Bár a mai igevers azt mondja, várjunk, az is benne van, hogy legyen ebben reményteljes várakozás. szeretem hangosan megvallani az Igét, amíg várok, hogy Isten munkálkodjon az érdekemben. Az igék emlékeztetnek Ígéreteire, és folyamatosan bátorítanak. Isten igéje tele van teremtő erővel, és mikor hittel szóljuk, az olyan, mintha magokat vetnénk, melyek majd aratást eredményeznek.

Ha imádkoztál, és úgy érzed többet vártál már a válaszra, mint tervezted, adj hálát Istennek, hogy Ő munkálkodik, mikor kísértést érzel, hogy türelmetlen legyél. Mondd el Istennek, hogy reményteljesen várakozol és számítasz az áttörésre. ne ess bele a panaszkodás és zúgolódás csapdájába sem, várakozás közben! légy örömtelien magabiztos, hogy a válasz már úton van!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ne csüggedj! Isten munkálkodik és hamarosan meglátod az eredményt!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon