Mit gondolsz magadról?

Mit gondolsz magadról?

Sőt láttunk ott óriásokat is, Anák óriás fiait. Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk. —4 Móz. 13:33

Azt olvassuk a 4 Mózes 13-ban, hogyan küldött ki Mózes 12 embert, hogy kémleljék ki az Ígéret földjét, és megnézzék, hogy az jó vagy rossz. Tízen közülük úgy jöttek vissza, ahogy a Biblia írja, hogy “rossz hírt terjesztettek erről a földről” (4Mózes 13:32). Azt mondták Mózesnek, hogy “A föld az jó, de óriások élnek ott!” Magukra úgy utaltak, mint “sáskákra”, ez azt jelenti, hogy nagyon jelentéktelennek és könnyen legyőzhetőnek hitték magukat.

Az óriásoktól való félelem meggátolta Isten népét abban, hogy belépjen arra a földre, amit Isten ígérete szerint nekik adott. Valójában nem az óriások győzték le a népet; hanem a rossz én-képük. Csak az óriásokat látták; nem látták Istent, és nem hitték, hogy Vele mindenre képesek lennének.

Egyedül Józsuénak és Kálebnek volt megfelelő a hozzáállása. Káleb azt mondta Mózesnek és a népnek, “Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele” (4 Móz. 13:30). Ez Isten akarata szerinti hozzáállás volt. Hittek benne, hogy Istennel minden lehetséges.

Isten dicsőséges jövőt tervezett minden izraelita számára, s számunkra is, de csak azok fogják ezt megélni és élvezni, akik helyesen állnak hozzá Istenhez és önmagukhoz.

Istennek nincs rossz hozzáállása veled kapcsolatban, neked se legyen bajod magaddal!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon