Mit tartogat a jövő?

Mit tartogat a jövő?

Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék? Zsolt. 27:1

A jövő olyan dolgok keverékét rejti magában, melyek tetszeni fognak, és olyanokét, melyek nélkül szívesebben meglennénk, mindkettőből kijut majd. A Fil. 4:11- 12-ben Pál megtapasztalta a nélkülözés és a bőség idejét, de azt is kijelentette, hogy mindkettőben képes volt megelégedni, és ez a lehetőség (és képesség) nekünk is megadatott Isten ajándékaként. Nagyon hálás vagyok a stabilitás képességéért, mert sok évet elvesztegettem azzal, hogy olyan dolgok miatt bosszankodtam, amelyeket nem tudtam irányítani.

Jézus megígérte nekünk, hogy a világban nyomorúságban lesz részünk, de azt mondta, hogy “bízzunk”, mert Ő legyőzte a világot, és megfosztotta annak hatalmától, hogy valóban árthasson nekünk (lásd Ján. 16:33). Tegyük az életet olyan élvezetessé, amennyire csak lehet; legyünk hálásak érte, ne rettegjünk tőle. Nézz szembe vele bátran, és mondd: “nem félek, mert nagyobb az, aki bennem van, mint aki a világban van” (lásd 1Ján. 4:4).


Hálaadó ima

Köszönöm Neked ma, Atyám, hogy pozitívan, optimistán tudok a jövőbe tekinteni, mert tudom, hogy nem vagyok egyedül. Bármilyen akadályba ütközöm is, jókedvű lehetek, mert Te legyőzted a világot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon