Naponta új remény

Naponta új remény

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged. —Jer. Sir. 3:22–23

Tetszik, ahogyan Isten beosztotta a napokat és az éjszakákat. Nem számít, hogy milyen nehéz vagy kihívásokkal teli egy adott nap, a hajnalhasadás új reményt hoz. Isten azt szeretné, ha rendszeresen magunk mögött hagynánk a múltat, és megtalálnánk az “új kezdetek” helyét.

Talán úgy érezted, hogy valamilyen bűn vagy függőség csapdájába estél, és bár megbántad, még mindig bűntudatod van. Ha ez a helyzet, biztos lehetsz benne, hogy az őszinte bűnbánat friss, új kezdetet hoz, mert Isten megígérte a megbocsátást.

Csak ha megérted Isten nagy irgalmasságát, és elkezded elfogadni, akkor leszel te is irgalmasabb mások felé. Lehet, hogy van egy fájdalmas érzelmi sebed. A múltat úgy tudod magad mögött hagyni, ha megbocsátasz annak, aki megbántott. Szívességet teszel magadnak, amikor megbocsátasz.

Istennek új tervei vannak az életed horizontján, és ezeket úgy kezdheted el megvalósítani, ha eldöntöd, hogy a múlt helyett a jelenben élsz. A múltról való gondolkodás és beszélgetés a múlt csapdájában tart. Engedd el a tegnap történteket, döntsd el, hogy ma elfogadod Isten szeretetét és megbocsátását, hogy izgatottan várhasd az Ő holnapi tervét.


Isten irgalma minden reggel megújul.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon