Ne bonyolítsd

Ne bonyolítsd

„Attól félek azonban, hogy a gondolataitok eltávolodnak a Krisztus iránti egyenességtől és őszinte odaadástól.”(2Kor.11,3.)

Isten valóban azt akarja, hogy a Vele való kapcsolatunk és kommunikációnk egyszerű legyen, de a gonosz megkeverte a gondolkodásunkat az imával kapcsolatban, mert tudja, milyen erőteljes az imádság, és azt is tudja, milyen könnyedén mehetne nekünk.

Csak kérdezd meg magadtól! Miért teremtett volna minket Isten a Vele való kapcsolatra és kommunikációra, hogy aztán túlbonyolítsa? Isten semmit sem bonyolított túl, Ő egyszerűvé és élvezetessé tette számunkra az imát és a Vele töltött időnket. A sátán el akarja hitetni velünk, hogy az imának hosszúnak kell lennie, és egy speciális formulát kell követnünk. Körülbástyázza az imádságot szabályokkal és előírásokkal, ami elveszi a kreativitást és a szabadságot, pedig Istennek az a vágya, hogy ezek jelen legyenek imaéltünkben. A sátán próbál távol tartani minket a hittől, és meggyőzni, hogy amúgy sem vagyunk elég méltók, hogy Istennel beszéljünk, és nem hallhatjuk Isten hangját sem.

Mikor imádkozunk, a gonosz mindig kárhoztatni próbál azzal, hogy nem imádkozunk eleget, vagy nem megfelelő módon imád- kozunk, és így az imánk hatástalan. Arra is folyton kísérletet tesz, hogy elvonja a figyelmünket, mikor imádkozunk. ezen okok miatt érzik gyakran azt az emberek, hogy az imádkozás nehéz és gyü- mölcstelen, emiatt ritkán merülnek el benne.

Általában sokan frusztráltak és elégedetlenek, ha az imaéletükről van szó, de ezen lehet változtatni. Imádkozhatunk hitben egyszerű, szívből jövő imákat, és biztosak lehetünk benne, hogy Isten ezeket meghallja és válaszol rájuk.


Isten szava ma hozzád: Ajándékom számodra: csak egyszerűen testvérem!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon