Ne elégedj meg az átlaggal!

Ne elégedj meg az átlaggal!

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint. —Ef. 3:20

Isten szereti használni a hétköznapi, átlagos embereket, akiknek szokatlan céljaik és elképzeléseik vannak.

Ilyen vagyok én is – csak egy közönséges, hétköznapi ember, akinek célja és víziója van, ezek táplálják az eltökéltségemet. Csak azért azonban, mert átlagos és hétköznapi vagyok, nem jelenti azt, hogy megelégszem azzal, hogy átlagos legyek. Nem szeretem ezt a szót. Nem akarok átlagos lenni. Nem áll szándékomban átlagosnak lenni. Nem egy átlagos Istent szolgálok; ezért nem hiszem, hogy átlagosnak kell lennem – és neked sem.

Isten Igéje megmutatja, hogy Isten bárkit hatalmas módon használhat. Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál inkább lehetséges, hogy nagy és hatalmas dolgokat tegyünk, olyan dolgokat, amelyek még minket is meglepnek. Ha hisszük, hogy Isten használhat minket, és ha elég merészek leszünk ahhoz, hogy szokatlan céljaink és elképzeléseink legyenek, Isten hatalmas dolgokat fog tenni bennünk és általunk.

A “nem mindennapi cél” olyasvalami, ami Isten nélkül szinte lehetetlen – túl van mindenen, amit remélni, kérni vagy gondolni merünk, az Ő bennünk munkálkodó nagy ereje szerint. Ezt teszi Isten az életünkben, ha elhatározzuk, hogy nem elégszünk meg az átlaggal.


Légy eltökélt, hogy kitágítsd a hitedet valami nagyszerű dologért. Választhatjuk azt, hogy hétköznapi emberek leszünk nem hétköznapi célokkal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon