Ne élj félelemben

Ne élj félelemben

Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj! 5 Móz. 31:8

A félelem olyan érzés, amely érzeteket generál. Amikor Isten azt mondta Józsuénak, hogy ne féljen, nem azt parancsolta neki, hogy ne “érezze” a félelmet; azt parancsolta neki, hogy ne engedjen a félelemnek, amellyel éppen szembenézett.

Gyakran bátorítom az embereket, hogy “féljenek”. Ez alapvetően azt jelenti, hogy amikor a félelem megtámad téged, akkor is menj előre, és tedd meg, amit Isten mond neked. Lehet, hogy remegő térdekkel vagy izzadó tenyérrel kell megtenned, de akkor is tedd meg. Ezt jelenti a “ne féljetek”.

Hálásak lehetünk, hogy van Ige, amin elmélkedhetünk, amikor félünk. Isten ígéretei megerősítenek bennünket, hogy továbbra is nyomuljunk előre, bárhogy is érezzük magunkat. Isten Igéje megadja a hitet, amire szükséged van ahhoz, hogy legyőzd a félelmet, bárhogy is támad.


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy nem kell engednem a félelem érzésének. A Te segítségeddel előre tudok nyomulni, és meg tudom tenni azt, amire Te hívtál, függetlenül az érzéseimtől. Köszönöm Neked, Atyám, hogy félve is tudok cselekedni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon