Ne elmélkedj a kis csalódásokon

Ne elmélkedj a kis csalódásokon

 „Utasításaidon elmélkedem, és figyelek ösvényeidre.” Zsolt 119:15

A mély sebek nem mindig nagy csalódásokból fakadnak. Nem csak olyanból, mint amikor nem kapunk meg egy kinevezést a munkahelyünkön, amire annyira vágytunk. A mély érzelmi fájdalmak sok pici kellemetlenségből és frusztrációból is származhatnak. Ezért tudnunk kell, hogyan kezeljük a kis hétköznapi csalódásokat és hogyan tekintsünk rájuk.

Ha valamire folyamatosan fókuszálsz, azt úgy nevezik ’elmélkedés’. A kis frusztrációk, amik nap mint nap előfordulnak, már önmagukban is kellemetlenek, de ha felhalmozódnak, akkor egyszerűen lehetetlen bármi máson elmélkedni.

De ahelyett, hogy a problémára koncentrálnál és elcsüggednél, összpontosíts Istenre és az Ő ígéreteire. Lehet, hogy az élet lehúz, de nem kell lent maradnod. Isten készen áll, hajlandó és képes felhúzni téged.

Amikor a csalódások lenyomnak, hagyhatod, hogy megtegyék, vagy használhatod ezeket rajtkövekként a jobb dolgok irányába. Válaszd azt, hogy azonnal szembeszállsz a csalódással úgy, hogy Isten Igéjén elmélkedsz. Ő jobb dolgokat tartogat számodra és segít legyőzni a csalódást.

Ima: Istenem, ahogyan a Zsolt 119:5 mondja, a Te Igéden fogok elmélkedni, nem a kis csalódásokon, amik próbálnak lenyomni. Az Igéd erőteljes és életadó, ezért tudom, hogy ha Rád tekintek, legyőzhetem a csalódásokat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon