Nem bújhatsz el önmagad elöl

Nem bújhatsz el önmagad elöl

. . . szeresd felebarátodat, mint magadat! —Mát. 19:19

Úgy vélem, hogy az egyik legnagyobb probléma, amellyel az emberek manapság küzdenek az, hogy mit éreznek önmagukkal kapcsolatban. Sokan úgy élik le az életüket, hogy rossz az énképük, és rossz a véleménnyel vannak magukról. Gyakran az emberek olyan régóta élnek ezekkel a negatív gondolatokkal, hogy már észre sem veszik ezeket.

Mit gondolsz magadról? Milyen kapcsolatot ápolsz magaddal? Azért kérdezem, mert bárhová is mész, vagy bármit is teszel ebben az életben, mindig együtt kell lenned önmagaddal. Nem bújhatsz el önmagad elöl. Az Úr megparancsolta nekünk, hogy szeressük felebarátainkat, mint önmagunkat, de mi történik, ha nem szeretjük magunkat? Nem adhatjuk oda azt, amink nincs. Isten szeret minket, és ez megengedi számunkra, hogy elfogadjuk az Ő szeretetét, és kiegyensúlyozottan szeressük magunkat. Sokan úgy gondoljuk, hogy kudarcainkkal és bűneinkkel már eléggé kihúztuk a gyufát Istennél, de ez lehetetlen. Isten soha nem mond le rólunk! Minél közelebb kerülünk Hozzá a mindennapi életünkben, annál inkább felismerjük, mennyire szerentivalónak tart minket, és annál könnyebb elkezdeni szeretni magunkat.


Fogadd el Isten irántad való szeretetét. Elmélkedj rajta! Hagyd, hogy megváltoztasson, és megerősítsen téged. Aztán add tovább.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon