Nem vagy meglepetés Istennek

Nem vagy meglepetés Istennek

 „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.” Jer 1:5

Volt már olyan érzésed, hogy csalódást okoztál Istennek? Én sokáig így éreztem, egy nap azonban Isten azt mondta: „Tudod Joyce, te nem vagy meglepetés számomra. Kezdettől tudtam milyen vagy.”

Gondold el! Isten kezdettől fogva ismeri a kimenetelt, és életed minden napja meg van írva a könyvében. Isten már ismerte minden döntésünket, amit valaha meghozunk, jót és rosszat egyaránt, mielőtt még megjelentünk ezen a földön. Tud minden szóról, amit még ki se mondtunk – arról is, amit majd csak egy év múlva mondunk ki.

Néha úgy gondoljuk, hogy Isten milyen csalódott lehet mi miattunk folyamatosan. Az igaz, hogy követünk el hibákat. És nem szabad könnyelműnek lennünk ezen a téren – komolyan kell venni ezeket. Ám a hibáink ellenére, Isten reménykedik bennünk, és tudja, hogy megváltoztathat minket, ha szorosan a közelében maradunk.

Isten nem csalódott. Telve van reménnyel akkor is, amikor mi aggódunk. Jobban hisz bennünk, mint mi magunkban.

Ima:

Uram, a felőlem való reménységed olyan bátorító és inspiráló. Még akkor is, amikor én nem hiszek magamban, tudom, hogy Te igen, és ez erőt ad, hogy legyőzzem a hibáimat és kövesselek Téged.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon