Nézz szembe az igazsággal!

Nézz szembe az igazsággal!

. . . “Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.” —Ján. 8:31–32

Bárkinek, akinek érzelmi gyógyulásra és helyreállításra van szüksége a múltbéli sérülésekből, meg kell tanulnia szembenézni az igazsággal. Nem szabadulhatunk fel, amíg tagadásban élünk. Ha megbántottak, beszélj erről nyíltan Istennel, mert Ő törődik mindennel, ami téged érint.

Sokszor előfordul, hogy azok az emberek, akik életükben bántalmazást vagy más tragédiát szenvedtek el, megpróbálnak úgy tenni, mintha az soha nem történt volna meg. A korai traumatikus élmények érzelmi sérüléseket és sebesüléseket okozhatnak a későbbi életünkben, mert a velünk történtek alapján alakítunk ki véleményeket és attitűdöket magunkról.

Saját tapasztalatomból, valamint a másoknak végzett sokéves szolgálatomból arra a felismerésre jutottam, hogy mi, emberi lények csodálatosan ügyesek vagyunk abban, hogy falakat építsünk, és sötét sarkokba rejtsünk el dolgokat, úgy téve, mintha meg sem történtek volna. Azért tesszük ezt, mert talán könnyebbnek tűnik. Azonban a problémák elkerülése rabságban tart bennünket; ha Isten segítségével szembenézünk velük, az felszabadít bennünket.

Olyan csodálatos Jézussal kapcsolatban lenni, mert nem kell semmit sem titkolnunk előle. Ő már úgyis mindent tud rólunk. Mindig eljöhetünk Hozzá, és tudjuk, hogy szeret és elfogad minket, függetlenül attól, hogy mit szenvedtünk el, vagy hogyan reagáltunk rá.

Még ha nehéz is szembenézni az igazsággal, Jézus megígéri, hogy velünk lesz, és megszabadít minket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon