Nézz szembe az igazsággal önmagadról

Nézz szembe az igazsággal önmagadról

„Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.” Zsid 4:13

Valaki egyszer megkérdezte, hogyan tudok ilyen nyomasztó múlttal szabadon élni.

A válaszom nagyon egyszerű: Isten kegyelme által hajlandó voltam szembenézni az igazsággal önmagammal kapcsolatban.

Indulatos, bizonytalan légkörben nőttem fel. Heves természetem miatt mindig ingerült voltam. Az ingerültség miatt sokszor depressziós, kedvtelen, csalódott lettem. Vágytam egy jobb életre, de ez az óhaj nem segített. A problémáimért a rossz családi hátteremet hibáztattam, azonban ezzel csak az időmet vesztegettem.

Végül Isten segített felismerni, hogy bár nem voltam felelős azért, ami velem történt, a múltamat nem változtathatom meg, nem vágyhatok erre, és felelősséget kell vállalnom azért, ahogy mostantól élek. Nem hibáztathatok többé másokat, vagy a körülményeket, és nem kereshetek kifogásokat. Amikor ezt megtettem, és elhittem, hogy Isten képes az életemet meggyógyítani és helyreállítani, tényleg megváltoztam. Most békességem van, és élvezem az életet.

Lehet, hogy te is hasonló helyzetben vagy. Szembenézni az igazsággal – önmagaddal kapcsolatban – félelmetesnek tűnhet, de nem kell egyedül megtenned. Isten ismeri minden hibádat. Kérheted, hogy az Ő szemszögéből lásd az életed. Ő pedig segít neked felállni, felelősséget vállalni, és békés életet élni. Ne félj ma szembenézni az igazsággal önmagadról, hanem engedd, hogy Isten bevezessen az új holnapba.

Ima:

Szent Szellem, szükségem van a segítségedre, hogy szembenézzek az igazsággal magamról. A problémáim miatt nem hibáztatok többé sem másokat, sem a múltamat. Egyenesen szembenézek velük az Igéd ereje által. Segíts, hogy felelősséget vállaljak, és jó irányba változzak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon