Nyerni az elme csataterén

Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. 2 Kor. 10:5

A Sátán hadat üzent Isten gyermekeinek, és az elménk az a csatatér, ahol a háborút megnyerjük vagy elveszítjük. A Sátán szeret rossz gondolatokat ültetni az elménkbe – olyan gondolatokat, amelyek nincsenek összhangban Isten Igéjével –azt remélve, hogy elég sokáig elmélkedünk rajtuk ahhoz, hogy valósággá váljanak az életünkben. Ezeket a rossz gondolatokat elvethetjük, és minden gondolatot fogolyként adhatunk át Jézus Krisztusnak, hogy Neki engedelmeskedjenek.

Légy hálás, hogy megválaszthatod a saját gondolataidat, és hogy nem vagy kiszolgáltatva annak, hogy milyen gondolatok esnek be az elmédbe. Gondolj szándékosan jó dolgokat, amelyek összhangban vannak Isten Igéjével. Gondolj Isten irántad érzett szeretetére és arra a jó tervre, amit az életedre készített. Gondolj arra, hogyan lehetsz áldás más emberek számára, és hogyan lehetsz áldás Isten számára azzal, hogy egyszerűen elérhetővé válsz számára, hogy munkálkodhasson rajtad keresztül. A helyes gondolatokkal bezárod az ajtót a helytelen gondolatok előtt, és egyben az ördög előtt is.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy a Te áldott gyermeked vagyok. Ma úgy döntök, hogy Istent tisztelő gondolatokat gondolok, és a Te jóságodra összpontosítok az életemben. Hálás vagyok, hogy megválaszthatom, milyen gondolatokon fogok elmélkedni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon