Okosság

Okosság

Én, a bölcsesség, együtt lakom az okossággal, és nálam van a megfontolt tudás. —Péld. 8:12

Egy szó, melyről nem sok tanítást hallasz, az “okosság”. A Bibliában az “okosság” illetve “okos” azt jelenti, hogy valaki jól gazdálkodik az Istentől kapott ajándékokkal. Ilyen ajándékok a képességek, idő, energia, erő és egészség, s persze az anyagi javak. Idetartozik a testünk, csakúgy, mint az elménk és szellemünk is.

Isten mindnyájunknak különböző ajándékokat és kegyelmet adott attól függően, mit akar, hogyan használjuk ezeket. Az egyik ember azt kapta, hogy énekeljen, és tegye ezt helyben, a környezetében, míg más ember éneklési képessége az egész világon ismert. A Biblia azt mondja, hogy a nekünk adatott kegyelem szerint használjuk az ajándékainkat (Róma 12:6).

Mindnyájunknak bölcsnek kellene lennünk, hogy tisztában legyünk vele, mennyit tudunk kezelni, felismerjük, mikor értük el a “teljes kapacitásunkat” illetve azt, amikor már “túl sok” valami. Ahelyett, hogy túlhajszolnánk magunkat azért, hogy lenyűgözzünk másokat, kielégítsük saját vágyainkat, vagy elérjük személyes céljainkat, megtanulhatunk az Úrra hallgatni és engedelmeskedni Neki. Ha az Ő vezetését követjük, áldott életünk lesz.

Mindnyájan megtapasztaljuk a stresszt, és időnként a hatásait is érezzük magunkon, de meg kellene tanulnunk mindezt jól kezelni. Kérd Istent, hogy mutassa meg azokat a területeket életedben, aminek változásra lenne szüksége ahhoz, hogy csökkenhessen rajtad a nyomás.

Isten jó, és azt akarja, hogy békés életed legyen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon