Örökbefogadtak

Örökbefogadtak

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt … Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint,. (Ef. 1,4–5.)

Mikor a férjemmel, Dave-vel találkoztam, huszonhárom éves voltam, és volt egy kilenc hónapos gyermekem az előző házasságomból, melyet 18 évesen kötöttem, s ami válással végződött, mert az első férjem megcsalt és elhagyott.

Mikor Dave megkérte a kezemet, ezt mondtam neki: “Hát, tudod, hogy van egy fiam, és ha hozzádmegyek, ő is jön velem.”

Dave csodálatosan válaszolt: “nem ismerem a fiad olyan jól, de azt tudom, hogy szeretlek, és mindent és mindenkit szeretni fogok, ami vagy aki hozzád tartozik.”

Az embereket abszolút lenyűgözi, mikor megtudják, hogy David fiamat örökbefogadta Dave. Mindig azt mondják neki, mennyire hasonlít az apukájára. tényleg nagyon hasonlít Dave-re, ami fizikailag lehetetlen, hiszen nincs közös génjük. Ráadásul ez az apa-fia páros hasonló néven osztozik, a Daviden, amit a fiamnak még jóval azelőtt választottam, hogy Dave-vel találkoztam volna.

Mikor Isten a sajátjaként örökbefogad minket, segíteni akar nekünk, hogy hasonlítsunk Rá. nem az örökbefogadás ténye miatt hasonlítunk Rá, hanem ahogy David és más örökbefogadott gyermekek elkezdenek az örökbefogadó szüleik nyomdokaiba lépni, mi is magunkra vesszük Isten jellemvonásait, ahogy fejlődik a Vele való kapcsolatunk. Mikor Isten befogadott a családjába, még nem viselkedtem úgy, mint a mennyei Atyám, de az évek alatt megváltoztam, és remélhetőleg az emberek már látnak bennem hasonló jellemvonásokat. növekedtem  szeretetben,  türelemben,  mások  iránti  kegyelemben, hálaadásban és sok más dologban. Isten a te életedben is ilyen változásokat akar, és azok életében is, akiket szeretsz.


Isten szava ma hozzád: Naponta formálódsz Isten kép- mására.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon