Örömtelien minden helyzetben

Örömtelien minden helyzetben

Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm. Róm. 14:17

A bölcs ember nem hagyja, hogy mások hangulata megváltoztassa a sajátját.

Van egy történet egy kvéker férfiról, aki egy barátjával az utcán sétált, és megállt egy újságosnál, hogy újságot vegyen. A boltos nagyon goromba és barátságtalan volt. A kvéker férfi tisztelettudóan válaszolt, és egészen kedves volt vele szemben. Miután kifizette az újságot, és továbbmentek, a barátja megkérdezte: “Hogy tudtál ilyen szívélyes lenni azzal az emberrel, annak ellenére, hogy milyen szörnyű módon bánt veled?”. A kvéker férfi így válaszolt: “Ó, ő mindig ilyen; miért hagynám, hogy ő határozza meg, hogyan fogok viselkedni?”.

Ez az egyik csodálatos tulajdonság, amit Jézusban látunk – Ő változtatta meg az embereket, nem azok változtatták meg Őt. Arra bátorítalak, hogy kövesd Jézus példáját. Tedd azt, amit Isten elvár tőled, és ne élj mások hangulatának és hozzáállásának zsarnoksága alatt!


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy minden körülmények között tudok örülni. Ma úgy döntök, hogy nem hagyom, hogy mások határozzák meg, hogyan fogok élni. A Te segítségeddel örömben fogok élni, függetlenül a körülöttem lévő körülményektől.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon