Örvendezz minden nap

Örvendezz minden nap

Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! —Zsolt. 118:24

Az egyik legnagyobb vágyam a szolgálatban az, hogy az emberek teljes mértékben megéljék azt az életminőséget, amelyért Jézus meghalt, hogy nekünk adja – ne csak olvassanak, vagy beszéljenek róla, hanem járjanak benne, és tapasztalják meg mindennapi valóságként.

Sokan, köztük én is, rendkívül célorientáltak. Annyira a holnapra összpontosítunk, hogy gyakran nem tudjuk értékelni és élvezni a mát, mert mindig előre gondolkodunk, a következő eseményre figyelünk, azon dolgozunk, hogy elvégezzük a következő feladatot, és azt nézzük, mit tudunk kipipálni teendőink listájáról.

Gyors tempójú, nagy nyomást gyakorló társadalmunk arra ösztönöz minket, hogy minél többet és minél gyorsabban teljesítsünk – hogy aztán még többet teljesíthessünk. Az évek során megtanultam, hogy ha egyik célt hajszoljuk a másik után, akkor lemaradunk az élet nyújtotta élvezetekről. Istennek valóban vannak céljai és tervei, amelyeket földi életünk során be akar teljesíteni, de azt is szeretné, ha élveznénk az életet és a legtöbbet hoznánk ki minden egyes napunkból. Isten gyakran emlékeztet arra, hogy éljek a pillanatnak!

Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál inkább rá fogsz jönni, hogy nem baj, ha valóban lelassítasz, és élvezed az életedet Őbenne. Isten azt szeretné, ha naponta megtapasztalnád az Ő szeretetét, békéjét és örömét.


Ma van az a nap, amelyet Isten adott neked; döntsd el, hogy vigadozol és örülsz ezen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon