Pihenj egy kicsit!

Pihenj egy kicsit!

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. —M t. 11:28

Az 1 Kir. 19-ben Illés próféta megrémül Jezabel fenyegetéseitől, és annyira elkeseredik, hogy meg akar halni. Mi a csudáért engedte meg magának Illés, aki az előző napon győzedelmeskedett 450 Baál próféta felett, hogy hirtelen ennyire megrémüljön és kétségbeessen?

Ha alaposan tanulmányozzuk a történetet, egyértelmű, hogy teljesen kimerült volt, olyan sokáig hajtotta keményen magát. Illés elméje és teste teljesen kimerült, érzelmileg összeroppant. Félt, levert, csüggedt és reménytelen volt.

Az életben minden borús, amikor kimerültek vagyunk. Úgy tűnik, senki sem szeret minket, senki sem segít nekünk, senki sem törődik velünk. Úgy érezzük, hogy kihasználnak, félreértenek és rosszul bánnak velünk. Sokszor, amikor úgy gondoljuk, mély problémáink vannak, a legnagyobb problémánk valójában az, hogy kimerültek vagyunk.

Az Úr tudta, hogy Illés kifáradt. Ezért gondoskodott róla, hogy aludjon egy jót éjszaka és egyen. Ez egyszerű megoldás volt egy rendkívüli problémára. Talán számodra is megoldás lehet. Pihenj egy jót, és egyél egészséges, tápláló ételeket. Lehet, hogy ma ezek a legszellemibb dolgok, amiket megtehetsz!


Az erő, a bölcsesség és a bátorság a pihenés helyéről fakad.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon