Szabadon

Szabadon

Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. —Ján. 3:17

Az ellenség egyik legnagyobb fegyvere ellenünk az, hogy kárhoztat minket, hogy rosszul érezzük magunkat, ettől aztán biztosan el is csüggedhetünk. Isten igéje szerint mi, akik Krisztus Jézusban vagyunk, nem vagyunk többé kárhoztatás alatt, nem vagyunk többé bűnösök vagy rosszak. Mégis oly gyakran elítéljük és kárhoztatjuk magunkat.

Míg megtanultam és megértettem Isten igéjét, életem nagy részében bűnösnek éreztem magam. Ha valaki megkérdezte volna, miért érzem magam bűnösnek, nem tudtam volna rá válaszolni. Csak azt tudtam, hogy állandóan körülvesz valami homályos bűntudat.

Ebből a tapasztalatból Isten adott nekem egy valódi kijelentést arról, hogy szabad vagyok a bűntudattól és kárhoztatástól. Megmutatta nekem, hogy neked és nekem nemcsak a megbocsátást kell elfogadnunk Tőle, hanem magunknak is meg kell bocsátanunk. Nem büntethetjük magunkat olyasmiért, amit Ő már megbocsátott és elfelejtett (Jer. 31:34; Apcsel. 10:15).

Hiszem, hogy csaknem lehetetlen elcsüggedni, ha az elme szigorú kontroll alatt van. Ezért mondja nekünk az Ézsiás 26:3, hogy Isten tökéletes és állandó békességben megőriz minket – ha elménkkel Rá fókuszálunk.

Isten új dolgokat villant fel életed horizontján, de soha nem fogod látni ezeket, ha a múltban élsz, és újraéled azt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon