A Szent Szellemet követed, vagy az érzelmeidet?

A Szent Szellemet követed, vagy az érzelmeidet?

„Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.” Róm 8:8

Sokat beszélek arról, hogy hogyan kéne követnünk a Szent Szellemet az érzelmeink helyett. De rájöttem, hogy sok ember azt sem érti hogyan működnek az érzelmek.

Az érzelmek a lélek részét képezi. A lelkünk, az elménkből, az akaratunkból és az érzelmeinkből áll – megmondja, mit gondolunk, mit akarunk, és mit érzünk. A lelkünk három területéből az érzelmeinket a legkönnyebb felkavarni.

Más szóval, az érzelmeink kiabálása könnyen elnyomja a Szent Szellem bölcsességét, és tisztánlátását a szellemünkben.

A Biblia azt mondja, hogy „a test szerinti élet” nem kedves Istennek. Ez nem azt jelenti, hogy Isten nem szeret minket. Hanem azt jelenti, hogy nem elégedett a testi viselkedéssel, ill. nem fogadja el a testi viselkedést.

Amikor megérted milyen negatívan befolyásolnak az érzelmek, le tudod győzni őket. Lehet, hogy a lelkünk erős, de a szellemünk erősebb lehet, ha megerősítjük azáltal, hogy időt töltünk Isten jelenlétében. Fordulj Isten Igéjéhez, erősítsed a szellemedet, hogy le tudjad győzni az érzelmeidet.

Ima:

Istenem, nem akarom, hogy az érzelmeim eluralják a szellememet. Ahogy időt töltök Veled és olvasom az Igédet, erősíts meg, hogy a Szellemed vezessen, és ne az, amit érzek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon