Szeretet, bizalom és hit

Szeretet, bizalom és hit

Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit. —Gal. 5:6

Ahelyett, hogy olyan keményen próbálnánk megdolgozni a hitért, bölcsebben tennénk, ha ezt az időt és erőfeszítést egyszerűen arra fordítanánk, hogy elfogadjuk Isten szeretetét, és viszontszeressük Őt. Csak az alapján leszünk képesek hitben járni, amit az Atya szeretetéről hiszünk.

A Galata 5:6 azt mondja, hogy a hit a szeretet által munkálkodik. A hit nem fog működni szeretet nélkül. Ez az ige azt mondja nekünk, hogy ha nem tudjuk, hogy Isten mennyire szeret minket, akkor nincs mire alapoznunk a hitünket.

Istenben bízni és hitben járni azt jelenti, hogy Rá támaszkodunk, és mindig Benne bízunk. Ezt csak akkor tudod megtenni valakivel, ha tudod, hogy feltétel nélkül szeret. Isten szeretete az Ő ingyenes ajándéka számunkra, és nekünk egyszerűen csak el kell fogadnunk, hálásnak kell lennünk érte, és hagynunk kell, hogy ez a szeretet közelebb vonjon minket Hozzá.

A Biblia azt mondja: “Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.” (1Jn. 4:19). Amikor megbizonyosodsz arról, hogy Isten előbb szeretett téged, akkor lelkesen viszontszereted Őt – örömmel éled az életedet teljesen Érte.

Az egész világon soha senki nem fog úgy szeretni téged, ahogyan Isten szeret.


A hited erősebbé válik és erőteljesebben működik, ha hagyod, hogy Isten szeressen téged.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon