Szilárd, mint a jól elültetett fa

Szilárd, mint a jól elültetett fa

Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz. Zsolt 1:3

A szilárdságra mindannyiunknak szüksége van. A Jeremiás 17:8 és a Zsoltárok 1:3 is azt mondja, hogy legyünk olyanok, mint a jól elültetett fa. Az 1Péter 5:8 azt írja, hogy kiegyensúlyozottnak és józannak (önfegyelemmel rendelkezőnek) kell lennünk ahhoz, hogy a Sátán ne nyeljen el. Ahhoz, hogy ellenállhassunk az ördögnek, meg kell gyökereznünk, meg kell alapozódnunk, szilárdnak, rendíthetetlennek és eltökéltnek kell lennünk Krisztusban.

Jézus a legjobb talaj, amiben meggyökerezhetünk. Ha tőle függünk, szilárdak lehetünk, hisz Jézus mindig ugyanaz, Ő mindig hűséges, becsületes, hű az Igéhez és érett. Ő nem egyszer ilyen, egyszer olyan. Nem változik a körülményekkel, ezért te sem fogsz, ha meggyökerezel Benne.

Isten erőt akar nekünk adni, hogy nyugodtak maradhassunk a nehézség idején. Szeretné, ha olyan szilárdan állnánk, mint a jól beültetett fák, de mi választjuk ki hova leszünk beültetve. A világba? Az érzelmeidbe? A körülményeidbe? A múltadba?  Vagy ma azt választod, hogy Krisztusba leszel beültetve? Bátorítalak, hogy csak Tőle függj! Az ő szilárdsága ma a tiéd lehet.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Istenem, szeretnék szilárdan meggyökerezni Benned. Te nem változol, tudom, hogy számíthatok Rád, hogy megtartasz minden körülmények között.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon