Szilárdan megállni

Szilárdan megállni

Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát… Ef. 6:13–14

A hit szilárdan áll, a félelem azonban menekül és elszalad. Megengedjük a félelemnek, hogy uralkodjon rajtunk, ha elfutunk attól, amivel Isten akarata szerint szembe kellene néznünk. Amikor az izraeliták féltek a fáraótól és seregétől, az Úr azt mondta Mózesnek, hogy “Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az Úr benneteket!” (2Móz.14:13).

Soha nem fogjuk látni vagy megtapasztalni Isten szabadító erejét, ha félelmünkben elfutunk a dolgok elől. Állj meg, és lásd, mit tesz érted Isten. Bízz benne, légy hálás hűségéért, és adj neki esélyt, hogy megmutathassa hatalmát és jóságát neked.

Amikor a félelem kopogtat az ajtón, küld a hitet, hogy válaszoljon. Ne a félelmedről beszélj, hanem a hitedről. Mondd azt, amit Isten mondana a helyzetedben – mondd azt, amit az Ő Igéje mond, ne azt, amit gondolsz vagy érzel.


Hálaadó ima

Segíts, Atyám, hogy szilárdan álljak, amikor szorongok vagy félek. Köszönöm, hogy mivel Te velem vagy, nincs mitől félnem. Ma úgy döntök, szilárdan megállok, ahelyett, hogy meghátrálnék, amikor félelmet érzek az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon