Tanulmányozd Az Igét, Halld Meg Isten Hangját!

Tanulmányozd az Igét, halld meg Isten hangját!

„Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.” (2 Tim 2:15)

Aki hallani akarja Isten hangját, annak az Ige tanulmányozójának kell lennie. Bárhogy is szól hozzánk Isten, soha nem fog ellentmondani írott Igéjének, amire eredetileg a görögben a logos szóval utalnak. Isten kimondott szavára a görög nyelv a rhema szót használja. Isten minden helyzetben kifejezetten az Ő logos-ára emlékeztet. Rhema-ja (számunkra kimondott szava) talán nem található meg szó szerint a Biblia lapjain, de alapjaiban mindig az írott Igére épül. Ilyen módon a Biblia erősíti meg, hogy amit hallunk, az Istentől vane, vagy sem.

Például, a logos, az írott Ige nem mondja meg nekünk, mikor vásároljunk autót és milyet vegyünk. Ehhez rhemára van szükségünk. Bár az Ige nem ad külön utasításokat az autóvásárlással kapcsolatban, sokat beszél a bölcsességről. Ha azt gondoljuk, „hallottuk”, hogy egy bizonyos típusú autót vegyünk meg, és aztán látjuk, hogy annak magas ára sok éves komoly adósságba verne minket, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy az az autó nem lenne bölcs döntés, és a hang, amit hallottunk nem Isten hangja volt.


Isten szava ma hozzád: Logos + rhema = bölcsesség.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon