A „test gyenge”, de neked nem kell gyengének lenni

A keresztre feszítés előtti estén Jézus a Gecsemáné kertben volt a tanítványaival, és ezt kérte tőlük ...

„Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.” Mt 26:41

A keresztre feszítés előtti estén Jézus a Gecsemáné kertben volt a tanítványaival, és ezt kérte tőlük: „Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.”(Mt 26:41)

A tanítványoknak csak ébren kellett volna maradniuk és imádkozni, ők azonban elaludtak. Jézus azonban imádkozott, és egy angyal megerősítette őt szellemben. Képessé tette, hogy elhordozza a keresztet. A tanítványok nem imádkoztak – aludtak – és igazolták, hogy a test valóban erőtlen.

Számomra ez a történet az ima rendkívüli fontosságát bizonyítja. Keresztényként meg kell értenünk, hogy a mindennapos imádkozás, és az Istennel való kapcsolat nélkül semmink sincs.

Mindannyian küzdünk azzal, hogy a testünk gyenge, de amikor az imát prioritássá tesszük az életünkben, Isten megerősít minket szellemben, és lehetővé teszi, hogy túllépjünk a test visszahúzó erején.

Ma mire támaszkodsz, miből merítesz erőt? A testedre? Vagy megtapasztalod Isten erejét, amit oly kegyelmesen ad, amikor hozzá fordulunk.


Ima

Istenem, köszönöm az ima által adott erőt. Tudom, hogy nélküled gyenge vagyok, ezért folyamatosan Hozzád jövök imában, mert a Te erőd több, mint elég nekem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon