Több és több kegyelem

Több és több kegyelem

De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: “Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja”. —Jak. 4:6

Minden emberi lényben vannak gonosz hajlamok, de Jakab arra tanít minket, hogy Isten több és több kegyelmet fog adni megoldásul ezekre.

Keresztény életem nagy részét azzal töltöttem, hogy próbáltam legyőzni a saját rossz motivációimat és szándékaimat. Azonban minden próbálkozásom csak több frusztrációt hozott. El kellett jutnom az alázat helyére, és meg kellett tanulnom, hogy Isten az alázatosoknak ad kegyelmet, nem a kevélyeknek. Azoknak segít, akik elég alázatosok ahhoz, hogy ezt kérjék Tőle.

Megvannak a saját elképzeléseink, mit akarunk elérni, de gyakran többet gondolunk magunkról a kelleténél. Egy alázatos hozzáállásra lenne szükségünk, tudván, hogy Isten nélkül semmit sem tehetünk. Ha a saját fejed után mész, próbálod saját erőből erőltetni a dolgokat, akkor frusztrált vagy. Talán azt is mondtad “Mindegy mit teszek, úgy tűnik, semmi sem működik!” Semmi sem fog működni, míg nem tanulsz meg bízni Isten kegyelmében.

Lazíts! Hagyd, hogy Isten legyen Isten. Ne legyél olyan kemény magaddal. A változás egy folyamat, ami lépésről lépésre közelebb visz Hozzá. Rajta vagy az utadon, szóval élvezd az utazást!

Ha szeretnél szabad lenni, cseréld az emberi erőfeszítést az Istenbe vetett bizalomra!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon