Törődj magaddal!

Törődj magaddal!

Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben. —1 Kor. 6:19–20

Isten mindannyiunkat arra hív, hogy valami különlegeset tegyünk ebben az életben. Ehhez azonban fontos, hogy elhatározzuk, hogy vigyázunk a testünkre – a házra, amelyet Ő adott nekünk, hogy benne éljünk. Ahhoz, hogy betöltsük az Isten által adott célunkat, dönthetünk úgy, hogy kiegyensúlyozottan eszünk és iszunk, eleget pihenünk és mozgunk, és egészséges életmódot folytatunk.

Nincs annál rosszabb, mint állandóan rosszul érezni magunkat az életben. Mint olyan személy, aki éveken át küzdött táplálkozási problémákkal és a súlyával kapcsolatos aggodalmakkal, túlságosan is jól ismerem ezt az érzést. Amikor egészségtelenek és kiegyensúlyozatlanok vagyunk, egyszerűen nem érezzük jól magunkat. Nehéz azt tenni, amire Isten elhívott minket, amikor a testünk lomha, mert nem gondoskodtunk róla megfelelően.

Hiszem, hogy valójában szellemi kérdés, hogy megismerd, mire van szüksége testednek, és mi az, ami valóban a legjobb neki. Amikor szoros kapcsolatban élsz Istennel, az az egész életedre hatással van – a szellemre, a lélekre és a testre. Arra bátorítalak ma, hogy kérd az Urat, segítsen neked elhatározni, hogy egészséges, bölcs döntéseket hozol, amelyek jót tesznek annak a testnek, amelyet Ő adott neked.


Kérd Istent, hogy segítsen követni a Szent Szellem pozitív, egészséges vezetését, és utasítsd el a test negatív, romboló késztetéseit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon