Az ima türelmet és békességet teremt

Az ima türelmet és békességet teremt

De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot. Az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet. —Róm. 5:3–4

Könnyű azt mondani, “Ne aggódj.” Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, meg kell tapasztalnunk Isten hűségét. Mikor bízunk Istenben, és aztán látjuk és tapasztaljuk hűségét életünkben, az nagy biztonságérzetet ad ahhoz, hogy aggódás, félelem és szorongás nélkül éljünk.

Ezért annyira fontos, hogy továbbra is legyen hitünk, és bízzunk Istenben a próbák és üldöztetések kellős közepén is. Isten segítségével szilárdan ellene állhatunk a kísértésnek, hogy feladjuk és kiszálljunk, mikor keményedik a helyzet. Isten arra használja azokat a nehéz, embert próbáló időszakokat, hogy felépítse bennünk a türelmet, állhatatosságot és jellemet, melyek végül megtermik bennünk az örömteli és magabiztos remény szokását.

Mindig jusson eszedbe, hogy mikor harcban vagy olyan értékes tapasztalatra teszel szert, mely a javadra fog válni a jövőben. Sokkal könnyebben fogsz bízni Istenben, mikor nehézséged támad, és képes leszel bizonyságot adni másoknak Isten jóságáról és hűségéről. Ha most harcolsz valamivel, hagyhatod, hogy az legyőzzön vagy erősebbé is tehet téged! Hozd meg a helyes döntést, és hagyd, hogy ez segítsen neked a szellemi érettség egy mélyebb szintjére lépni!

Egy olyan Istent szolgálunk, Aki annyira fantasztikus, hogy azokat a dolgokat is a javunkra tudja fordítani, melyekkel a sátán ártani akart nekünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon