Változtasd meg magad körül a világot!

Változtasd meg magad körül a világot!

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet. 1 Kor. 13:13

Az egyik legjobb módja annak, hogy eltereld a gondolataidat egy problémáról vagy egy zavaró helyzetről, ha segítesz valaki másnak. Amikor szeretetet mutatsz mások felé, az nemcsak téged áld meg, hanem a körülötted lévő világot is megváltoztatja. Ez két nagyszerű ok arra, hogy elkezdjünk szeretetben élni.

Mindannyian kipróbáltuk már az önzést, a csüggedést és az önsajnálatot – és láttuk ennek szörnyű gyümölcsét. A világ is látta ezeknek a dolgoknak az eredményét. De hála Istennek, az igazi szeretet más!

Egyezzünk meg abban, hogy Isten módján fogjuk élni az életünket – hálával és szeretettel. Figyeljünk arra, hogy áldássá váljunk mások számára (lásd Gal. 6:10), öltözzünk szeretetbe (lásd Kol. 3:14), és éljünk úgy, mint Jézus. Jézus mindennap felkelt és jót cselekedett (lásd ApCsel 10:38). Ha követjük ezt a példát, biztos, hogy megváltoztatjuk a világot.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy van jobb módja is az életemnek, mint a problémáimra összpontosítani. Ma úgy döntök, hogy kimegyek és követem Jézus példáját azzal, hogy jót teszek másokkal. A Te segítségeddel a változás eszköze leszek a körülöttem lévő világban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon