Vidám elme

Vidám elme

A vidám elme jó orvosságul szolgál; a szomorú lélek pedig megszáraztja a csontokat. —Péld. 17:22

Isten az élet, és minden jó dolog, amit Ő teremtett, része ennek az életnek. Annyira belefeledkezhetünk a tennivalókba és a teljesítményekbe, a munkába és a pénzkeresésbe, hogy ha nem vigyázunk, életünk végén hirtelen arra ébredünk, hogy valójában soha nem is éltünk. Isten azt szeretné, ha élveznénk az életet, és teljes egészében megélnénk, míg tart.

Van választásunk. Végig moroghatunk a gondjaink közepette, vagy a nehéz időkben közelebb húzódhatunk Istenhez, és vidám szívvel mehetünk át minden bajon, amivel szembe kell néznünk. Akárhogy is, mindannyian szembesülünk időről időre nehézségekkel, miért ne lehetne az Úr öröme az erőnk, miért ne töltődhetnénk fel energiával és életerővel?

János 15-ben Jézus arról beszél, hogyan maradjunk meg Benne. A 11. versben ezt mondja: “Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen”. Jézus lehetővé tette számunkra, hogy vidám elménk legyen. Az Ő segítségével, bármin is mész keresztül, mosolyoghatsz, és életed minden napját élvezheted Őbenne.


Ne töltsd azzal az életed, hogy várod, hogy a dolgok megváltozzanak, mielőtt boldog lehetnél. Döntsd el, hogy most leszel boldog!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon