Vigyázz a szavaidra

Vigyázz a szavaidra

Még az ostobát is bölcsnek gondolják, ha hallgat, és értelmesnek azt, aki csukva tartja a száját. Péld. 17:28

A Példabeszédek könyve tele van olyan mondatokkal, amelyek arról szólnak, hogy fogd vissza a nyelved, mert a megfontoltságban bölcsesség rejlik. Néha a legbölcsebb dolog, amit mondhatsz, az, hogy egyáltalán nem mondasz semmit. Mielőtt elkezdesz beszélni olyan dolgokról, amelyekkel kapcsolatban erős érzéseid vannak, kérdezd meg magadtól, hogy mennyit kell mondanod. Csendesedj el, és hallgasd meg, mit mond Isten. Soha nem fogod megbánni, ha azt mondod, amit Ő akar, és úgy, ahogyan Ő mondaná.

Szeretnélek arra bátorítani, hogy a pozitív dolgokra koncentrálj, és légy hálás értük. Ez bezárja az ajtót a negatív szavak és hozzáállás előtt. Ahogy a Róma 12:21 mondja, a rosszat jóval győzzük le. Más szóval, ha a helyes dolgokkal vagyunk elfoglalva, akkor nem marad hely a rossz dolgoknak. Tedd tehát céloddá, hogy azt tedd, ami jó Isten előtt, és élvezd a szabadságot, a győzelmet, amit ez hoz az életedbe.


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy a Te bölcsességedben élhetek. Segíts, hogy tudjam, mikor szóljak, és mikor hallgassak. Ha olyan beszélgetésről van szó, amiből ki kellene maradnom, köszönöm, hogy segítesz önuralmat gyakorolni és elég fegyelmezettnek lenni ahhoz, hogy ezt megtegyem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon