Viszályoktól mentes élet

Viszályoktól mentes élet

„A viszály kezdete olyan, mint amikor megindul az árvíz, azért tartsd távol magad a perpatvartól, mielőtt kitör.” Péld 17:14

A viszálykodás az ellenség egyik fő fegyvere, amit a keresztények ellen használ. Úgy gondolom, három dolog nyit ajtót a viszálykodás szellemének:

  1. A szánk: A rossz időzítéssel kimondott, nem helyénvaló szavak egyértelműen tűzvihart eredményeznek. Minél több rossz szóval tetézzük ezt, az csak olaj a tűzre, és a tűz csak egyre nagyobb lesz. Az egyik módja a tűz eloltásnak, ha leállítjuk az olaj utánpótlást.
  2. A büszkeségünk: Bár a helytelen szavak lehet, hogy megnyitják a lehetőséget a viszályra, a büszke szív az, ami nem tud csendben maradni, még a békesség kedvéért sem. A büszkeség miatt szeretnénk, ha miénk lenne az utolsó szó, de az Ige azt mondja, hogy ez pusztításhoz vezet (lásd Péld 16:18).
  3. A véleményünk: gyakran azért keveredünk viszályba, mert megpróbáljuk meggyőzni a másikat a saját véleményünkről. Ám, ha eljutunk arra a felismerésre, hogy még sok mindent kell tanulnunk, és nem véleményezünk, ha kell, ha nem, akkor elkezdünk növekedni a szükséges ismeretben.

Az ellenség mindig próbálja a viszályt beszivárogtatni az életünkbe. Hozz egy döntést, hogy ellenállsz a viszálykodásnak és a békességre, egységre és megértésre törekszel, tisztelve ezzel Istent és másokat.

Ima:

Szent Szellem segíts ellenállnom a viszálynak. Átadom a szavaimat és a véleményemet. Vágyom arra, hogy viszálymentes kapcsolataim legyenek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon