Remény a nehéz időkben

Lehet, hogy egy váratlan tragédiával kell szembenézned, nem tudod, hogyan szedd össze életed darabjait, és hogyan lépj tovább. Vagy talán betegséggel küzdesz, és nem tudsz orvoshoz fordulni. Tudom, hogy nagyon sok ember él máról holnapra, és nem tudja, mit fog enni a következő napon.

Amikor valami hihetetlenül nehéz dolgon megyünk keresztül, kísértésbe eshetünk, hogy kiszálljunk és feladjuk. A legnagyobb dolog azonban, amit tehetünk, hogy Istenbe vetjük bizalmunkat, és reményteljesek maradunk. De mi is valójában a remény?

A remény az a magabiztos várakozás, hogy valami jó fog történni. Szorosan kapcsolódik a hitünkhöz és ahhoz, amit hiszünk. Amikor merünk remélni, az örömmel és békével árasztja el az életünket.

Az ellenség azt akarja, hogy reménytelenek legyünk. Meg akar győzni minket arról, hogy minden elveszett, és semmi sem fog jól alakulni. Isten akarata azonban az, hogy tele legyünk reménnyel – higgyünk Benne és nagy dolgokat várjunk Tőle. Sőt, a Biblia azt is mondja, hogy Ő a „reménység Istene”, aki tele van irgalommal és új kezdetekkel (lásd Róma 15:13).

Letöltés
Remény a nehéz időkben
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon