Acceptă adevărul despre tine

Acceptă adevărul despre tine

Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face. – Evrei 4:13

Cineva m-a întrebat odată cum trăiesc liberă de trecutul meu abuziv. Răspunsul meu este foarte simplu: Dumnezeu mi-a dat harul și voința de a accepta adevărul despre mine.

Am crescut într-o atmosferă plină de nervi și instabilă. Din cauza temperamentului meu aprig, eram mereu supărată. Din cauză că eram supărată, am crescut deprimată, dezamăgită și descurajată. Mi-am dorit să am o viață mai bună, dar dorința mea nu rezolva nimic. Am pierdut timpul dând vina pe familia mea disfuncțională pentru toate problemele mele.

În cele din urmă, Dumnezeu m-a ajutat să-mi dau seama că nu eram de vină pentru ceea ce mi s-a întâmplat și că nu-mi puteam schimba trecutul,  și că trebuie nu doar să doresc, ci să-mi asum responsabilitatea pentru modul în care trăiesc de atunci încolo. Trebuia să nu mai dau vina pe ceilalți oameni și pe circumstanțele mele și să nu-mi mai găsesc scuze. Pe măsură ce am făcut acest lucru și mi-am pus încrederea în Dumnezeu pentru a-mi vindeca și restabili viața, m-am schimbat. Acum am pace și mă bucur de viața mea.

S-ar putea să te afli într-o situație similară. Confruntarea adevărului despre tine însuți este înfricoșătoare, dar nu trebuie să o faci singur. Toate defectele tale sunt expuse înaintea lui Dumnezeu și, dacă Îl ceri să-ți arate perspectiva Sa, El te va ajuta să te ridici, să îți asumi responsabilitatea și să trăiești o viață liniștită. Astăzi, nu îți fie frică să te confrunți cu adevărul despre tine însuți, ci lăsă-L pe Dumnezeu să te călăuzească într-un viitor nou.

Rugăciune

Duhule Sfinte, am nevoie de ajutorul Tău ca să înfrunt adevărul despre mine însumi. Este timpul să nu mai dau vina pe problemele din trecut și pe alți oameni, ci să le înfrunt cu puterea Cuvântului Tău. Ajută-mă să îmi asum responsabilitatea și să mă schimb în bine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon