Adevărata sursă a încrederii

Adevărata sursă a încrederii

„Căci cei tăiați împrejur suntem noi [creștinii], care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus și care nu ne punem încrederea [nu depindem prin ceea ce suntem de] în lucrurile pământești [și în privilegiile exterioare, în avantajele fizice sau în înfățișare].” (Filipeni 3:3, Biblia amplificată)

Cel mai important lucru pentru a deveni mai puternic pe plan spiritual și mai sigur pe tine este să descoperi adevărata sursă a încrederii.

În ce anume îți pui încrederea astăzi? Să fie oare nivelul tău de educație, sau grupul tău social, sau poate cantitatea de bani pe care îi ai, ori poate poziția deținută la locul de muncă – sau îți vine de la Dumnezeu? La această întrebare trebuie să găsească un răspuns orice credincios care își dorește să se apropie tot mai mult de Dumnezeu cu fiecare zi.

Dacă ne punem toată încrederea în educația noastră, în felul în care arătăm, în statutul nostru, în darurile sau talentele noastre, ori în părerile celorlalți, vom ajunge nefericiți și dezamăgiți din cauza nesiguranței. Tatăl nostru ceresc ne spune: „Chiar dacă oamenii și lucrurile vă vor mai dezamăgi, Eu nu o voi face niciodată. Vă puteți pune încrederea și credința în Mine.”

Te încurajez să nu îți pui încrederea în lucrurile firești sau în cele lumești, ci în Isus Hristos. El este Singurul care te poate întări, care îți va fi mereu alături și care nu te va dezamăgi niciodată.


Gândește-te cu sinceritate în ce anume îți pui încrederea și, dacă răspunsul e orice altceva în afară de Dumnezeu, pocăiește-te (schimbă-ți mentalitatea în bine) și fii pregătit să faci lucrurile altfel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon