Ai o misiune

Căci Tu însuţi, Doamne al oştirilor, Dumnezeul lui Israel, Te-ai descoperit robului Tău, zicând: „Eu îţi voi întemeia o casă!” De aceea a îndrăznit robul Tău să-Ţi facă această rugăciune. (2 Samuel 7:27)

Uneori Dumnezeu ne vorbește și ne dă „misiuni în rugăciune”. Regele David a crezut că i s-a dat sarcina de a construi lui Dumnezeu o casă și s-a angajat să se roage în aceasta direcție până se va întâmpla. Sunt multe persoane sau situații pentru care mă rog o dată și atât. Dar cred deasemenea că Dumnezeu ne vorbește și ne încredințează oameni pentru care să ne rugăm până se întâmplă ceea ce El dorește să facă în viețile lor. M-am rugat pentru o persoană, literalmente, timp de douăzeci și cinci de ani și voi continua să fac acest lucru până când voi muri sau până când Dumnezeu mă eliberează de această povară sau până acea persoana moare sau se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple. Există momente în care mă satur să mă rog pentru această persoană, dar nu contează ce simt, continui să mă rog. Știu că Dumnezeu mi-a dat această însărcinare și nu voi renunța! Cred că Dumnezeu folosește rugăciunile mele pentru a ajuta la modelarea destinului acestui individ.

Există alte momente când simt că „ar trebui” să mă rog pentru o anumita persoană mai mult decât mă rog, dar indiferent de ceea ce simt, persoana respectivă nu îmi vin în minte când mă rog. De asemenea, pot încerca să mă rog, dar nu am nicio dorință sau nu știu ce să spun și ceea ce spun este anost și lipsit de viață.

Dacă Dumnezeu îți vorbește și îți dă o însărcinare să te rogi pentru cineva, nu va trebui să „încerci” să îți dezvolți dorința de a te ruga; vei găsi acea persoană în inima și mintea ta și rugăciunea va fi ușoară. Poate te vei surprinde rugându-te pentru el sau ea fără să planifici în mod conștient să faci acest lucru. Când cineva este pe inima sau în mintea ta, ai încredere că auzi de la Dumnezeu și roagă-te!


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Descoperă-ți sarcina și intră în odihna lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon