Ajutor!

Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: „Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!” (Isaia 41:13)

Nu contează cât de bine credem că ne administrăm viețile, adevărul este că avem nevoie să fim ajutați în toate domeniile. Avem nevoie de ajutor divers în viața noastră de zi cu zi. Adesea ne ia timp să înțelegem cât de mare nevoie avem de ajutor. Ne place să credem că putem face tot ceea ce vrem, independent, fără să fim asistați. Cu toate acestea, Domnul ne-a trimis un Ajutor Divin. Asta arată că, în mod cert, avem nevoie de ajutor. Isus continuă să mijlocească pentru noi stând la dreapta lui Dumnezeu (vezi Evrei 7:25; Romani 8:34), iar aceasta ne spune că avem nevoie continuă de intervenția lui Dumnezeu în viața noastă. De fapt, suntem foarte neajutorați și total incapabil să ne organizăm bine viețile prin propriile puteri.

Deși uneori ar părea că ne putem conduce viața pentru o perioadă, mai devreme sau mai târziu, ceva se întâmplă și lucrurile încep să se prăbușească, dacă trăim prin propriile puteri, în loc să primim ajutorul divin.

De multe ori suntem bine, dar doar până vin problemele. Acestea pot fi sub forma unei căsnicii frânte, moartea cuiva drag, pierderea locului de muncă sau altceva care e important pentru noi. De fapt, toți ajungem într-un punct în care trebuie să recunoaștem că avem nevoie de ajutor.
Dacă vrem să trăim viața în modul intenționat de Dumnezeu pentru noi – o viață de neprihănire, pace și bucurie (vezi Romani 14:17), trebuie să înțelegem că avem nevoie de ajutor și trebuie să-L primim de la Duhul Sfânt – Cel pe Care Dumnezeu L-a trimis ca să ne ajute.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Recunoaște nevoia ta de ajutor și încrede-te în Duhul Sfânt pentru a te ajuta!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon