Alege să te predai

Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său… (Romani 8:29)

Potrivit versetului de astăzi, unul dintre scopurile lui Dumnezeu în viața noastră este să ne facă să devenim ca Isus. El dorește ca noi să semănăm mai mult cu Isus în gândurile noastre, în cuvintele noastre, în modul în care îi tratăm pe ceilalți oameni, în viața personală și în acțiunile noastre. A deveni ca Isus nu se întâmplă peste noapte; este un proces cu care trebuie sa fim de acord.

Amintiți-vă versetul de ieri, Romani 12:1: „În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului…. ”Aceasta înseamnă că trebuie să luăm o decizie deliberată să ne dăruim lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat voință liberă și singura cale prin care putem sa Îi aparținem complet este să ne dăruim Lui. El nu ne va obliga niciodată să-L iubim sau să-L slujim. Ne va vorbi, ne va călăuzi, ne va îndruma și ne va îndeamna, dar ne va lăsa întotdeauna să alegem și să hotărâm.

Dumnezeu a creat ființe umane, nu roboți și El nu va încerca să ne programeze să ne comportăm într-un anumit fel pentru că El ne-a dat libertatea de a face propriile noastre alegeri – și vrea să-L alegem pe El. El vrea să ne dăm viața în mâna Lui în fiecare zi și să spunem: „Doamne, voia Ta să se facă, nu a mea.” Această rugăciune simplă și scurtă este extrem de puternică atunci când credem cu adevărat ce spunem și când ne predăm pe deplin lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ți-a vorbit sau te-a cercetat cu privire la anumite lucruri, te încurajez să nu mai amâni predarea ta. Alege să asculți de vocea Lui și predă-te azi. Roaga-L să fie puterea ta și amintește-ți ca prin El poți face toate lucrurile.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Alege să te predai lui Dumnezeu.

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon