Alegerea îți aparține

Alegerea îți aparține

„Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10)

Dumnezeu te-a înzestrat cu un dar minunat: liberul arbitru. Dumnezeu îți dă oportunitatea de a te accepta așa cum te-a creat El, dar ai libertatea de a refuza acest lucru dacă așa îți dorești. Pentru a accepta ceva trebuie să vezi acel lucru ca fiind corect sau drept.

Oamenii care nu se pot accepta pe ei înșiși sunt așa deoarce nu se pot vedea ca fiind drepți sau corecți. Ei își văd doar defectele și slăbiciunile, nu și frumusețea și puterea. Această atitudine nesănătoasă provine, de cele mai multe ori, de la o persoană cu autoritate din trecutul lor, care le spunea constant ce greșeli făceau și ce slăbiciuni aveau, și nu se concentra deloc asupra calităților.

În Amos 3:3, ni se spune: „Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?” Poți merge împreună cu Dumnezeu – poți fi în strânsă părtășie cu El – doar atunci când alegi să fii de acord cu El. Dumnezeu îți spune că te iubește și te acceptă. Astfel, dacă ești în acord cu El, nu vei mai putea să te urăși sau să te respingi.

Când Dumnezeu te-a creat, El a făcut ceva cu adevărat minunat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon