Ales de către Dumnezeu

Ales de către Dumnezeu

„Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit [v-am plantat] să mergeți și să aduceți roadă…” (Ioan 15:16, Biblia amplificată)

Atunci când Dumnezeu ne alege pentru planurile și scopurile Sale divine, folosește niște criterii diferite de cele folosite de restul lumii. Lumea îi alege pe oameni în funcție de cum arată, ce talente au, ce educație sau ce realizări, pe când Dumnezeu nu face asta. De fapt, în 1 Corinteni 1:26-29, ni se spune că Dumnezeu alege lucrurile pe care lumea le consideră nebunești pentru a-l rușina pe înțelept, și pe cele pe care lumea le consideră slabe pentru a-l rușina pe cel puternic.

Mă bucur nespus să știu că Dumnezeu ne alege anume, în ciuda slăbiciunilor noastre. Atunci când lui Dumnezeu I-a venit ideea de a înființa organizația Joyce Meyer Ministries, El nu a căutat persoana cea mai calificată pentru acest lucru. El a ales pe cineva care Îl iubea, pe cineva care avea să muncească din greu, pe cineva hotărât. Eu nu aveam niciun talent special, în afara faptului că puteam comunica foarte bine, dar chiar și așa, vocea mea era cam neobișnuită. Sunt sigură că lumea m-ar fi respins, considerându-mă necalificată, dar, din fericire, Dumnezeu nu a făcut-o.

Ceea ce era valabil în viața mea este valabil și pentru viața ta. Chiar dacă oamenii se uită la exterior, Dumnezeu se uită la inimă. Chiar dacă poate că sunt alții mai calificați sau mai talentați, El nu Își bazează alegerea pe înfățișare, educație, avuții sau talente, ci El ține cont de atitudinea inimii tale. Dacă ai o inimă bună, duhovnicească, și dacă ești disponibil, Dumnezeu poate face prin intermediul vieții tale mult mai multe decât ai fi crezut că ar fi posibil.


Dacă vom continua să Îi fim credincioși lui Dumnezeu, în cele din urmă, vom ajunge acolo unde vrea Dumnezeu să fim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon