Amintește-ți succesurile din trecut

Amintește-ți succesurile din trecut

David a mai zis: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean.” Şi Saul a zis lui David: „Du-te şi Domnul să fie cu tine!” —1 Samuel 17:37

Să fim sinceri, mulți dintre noi avem gânduri negative atunci când ne aflăm în situații dificile. Dar pentru a depăși încercările, trebuie să ne luăm gândurile negative și să le transformăm în gânduri pozitive.

Dumnezeu vrea să te ducă într-o „călătorie a adevărului”, prin studierea Cuvântului Său, care produce rezultate uimitoare. Te va ajuta să elimini gândurile negative și îți dă abilitatea să vezi partea bună din situația ta.

A fi pozitiv este ceva puternic. Și o mare parte din a fi pozitiv este pur și simplu să îți amintești de succesurile din trecut.

Când David s-a confruntat cu uriașul Goliat, și-a adus aminte de leul și de ursul pe care el i-a învins, și așa a primit curaj în situația sa.

Dacă treci printr-o perioadă dificilă, permite-mi să îți amintesc că probabil nu este prima dată când trecut prin așa ceva. Ai supraviețuit ultimei încercări (și probabil ai învățat câteva lecții valoroase prin ea) și vei supraviețui și acesteia.

La fel ca David, ține minte succesurile din trecut. Apoi mergi la Cuvânt și vezi ce spune Dumnezeu. Vin zile mai bune. Dumnezeu promite acest lucru!


Rugăciune

Doamne, câteodată situațiile ce-mi stau înainte par imposibile, dar Tu m-ai ajutat în vremurile grele din trecut, și știu că o poți face din nou. Ajută-mă să-mi amintesc de biruințele din trecut și să gândesc pozitiv despre situația mea din prezent.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon