Amorsează pompa

Amorsează pompa

„… căci bucuria Domnului va fi tăria voastră [și refugiul vostru].” (Neemia 8:10, Biblia amplificată)

Când trecem prin greutăți, putem acționa astfel încât să ne bucurăm puțin înainte de a ne lăsa cuprinși de disperare. Putem începe să ne bucurăm, chiar dacă nu avem chef. E ca și cum am amorsa o pompă, mișcând mânerul în sus și în jos până când pompa intră în funcțiune și apa începe să curgă.

Țin minte că bunicii mei aveau o pompă veche. În copilărie, stăteam la chiuvetă, mișcând de mânerul pompei în sus și în jos, iar câteodată mă gândeam că pompa nu va mai începe niciodată să pompeze apa. Se simțea de parcă nu ar fi fost conectată la nimic, iar eu pompam doar aer.

Însă, dacă nu renunțam, curând, începea să-mi fie tot mai greu să mișc mânerul. Acesta era semnul că apa avea să înceapă să curgă imediat.

La fel este și cu bucuria. În interiorul duhului nostru avem un puț cu apă. Mânerul pompei care aduce bucuria la suprafață este reprezentat de alegerile pe care le facem – zâmbim, cântăm, râdem și așa mai departe. La început, expresiile fizice nu par să ajute. După o vreme, totul devine chiar mai greu, dar, dacă nu ne dăm bătuți, curând, bucuria va „țâșni” la suprafață.


Bucuria Domnului este tăria ta. Poți alege să fii puternic dacă alegi să trăiești cu bucurie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon