Ascultă Cu Duhul Tău

Ascultă cu duhul tău

Vântul suflă (respiră) încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul. – Ioan 3:8

Când ne naștem din nou, duhul nostru prinde viață și devenim sensibili la glasul lui Dumnezeu. Auzim șoapta Lui chiar dacă nu-i putem depista sursa. El vorbește blând pentru a ne convinge, a ne corecta și a ne îndruma prin susurul Lui blând şi subţire.

Ca oameni, comunicăm cu cei din jurul nostru folosind gura, expresiile faciale, gesturile și tot felul de limbaje ale corpului, dar atunci când vrem să comunicăm cu Dumnezeu, trebuie să facem acest lucru cu duhul nostru.

Dumnezeu vorbește ființelor noastre interioare prin comuniune directă, prin intuiție (un sentiment de discernământ inexplicabil), și prin conștiința noastră (convingerile noastre fundamentale despre bine și rău) și prin pace. Duhul nostru știe lucruri pe care mintea noastră nu le înțelege.

De exemplu, atunci când suntem sensibili la vocea lui Dumnezeu, putem privi o situație care pare corectă, dar intuim că ceva nu este în regulă. Acea „verificare” în duhul nostru este menită să ne împiedice să avem legătură cu cineva cu care nu trebuie să ne asociem sau să ne împlicăm în ceva.

Fii atent la lucrurile pe care le simți în inima ta și în duhul tău, deoarece acolo îți va vorbi Dumnezeu despre direcție, te va încuraja, avertiza și te va mângâia.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii atent la îndemnurile din duhul tău.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon