Ascultă Și Împlinește

Ascultă și împlinește

Drept răspuns, Simon (Petru) I-a zis: „Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit şi n-am prins nimic (în mreje), dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele (din nou)!” – Luca 5:5

Dumnezeu are pentru noi binecuvântări și oportunități noi. Pentru a le primi trebuie să auzim vocea Lui, astfel încât să le putem percepe și apoi să facem pași ai credinței înspre ele. Acesta înseamnă adesea să faci lucruri pe care nu simți să le faci, nu crezi că vor funcționa sau poate că nu le consideri importante. Însă, încrederea și reverența noastră față de Dumnezeu trebuie să fie mai mare decât ceea ce ne dorim, gândim sau simțim.

Vedem acest principiu exemplificat perfect în Luca 5. Petru și unii dintre ceilalți ucenici au pescuit toată noaptea; nu prinseseră nimic. Erau obosiți; de fapt, erau epuizați. Aveau nevoie de un somn bun și probabil că doreau o masă bună. Tocmai terminaseră de spălat și depozitat mrejele, ceea ce era o sarcină greoaie.

Apoi, Isus a apărut pe malul lacului și le-a spus că dacă vor să prindă pește, ar trebui să își arunce din nou mrejele, de data aceasta în apă mai adâncă. Petru a explicat că a muncit din greu toată noaptea și nu a prins nimic și că erau obosiți. Dar a acceptat să încerce din nou pentru că Isus i-a spus să facă acest lucru.

Acesta este tipul de atitudine pe care Domnul vrea să o avem. Este posibil să nu avem chef să facem ceva; este posibil să nu vrem să o facem; este posibil să nu credem că este o idee bună; s-ar putea să ne fie teamă că nu va funcționa, dar trebuie să fim dispuși să ascultăm și să ne supunem lui Dumnezeu atunci când ne vorbește.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii dispus să asculți de Dumnezeu chiar dacă nu simți. El are lucruri extraordinare pregătite pentru tine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon