Așteaptă-te la lucruri mari din partea lui Dumnezeu

Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi… (Efeseni 3:20)

Unii oameni se tem așa de mult să primească vești rele, încât nu mai au timp să se gândească să se roage pentru vești bune. Aceasta nu este o atitudine dumnezeiască. Dacă vrem să auzim vocea lui Dumnezeu și să vedem puterea Lui manifestată în viețile noastre, e necesar să avem o atitudine plăcută Lui: trebuie să avem așteptări pozitive, nu negative. Abordarea noastră cu privire la situațiile cu care ne confruntăm trebuie să fie una plină de credință, speranță și așteptări bune, pentru că Biblia spune că: „… fără credință este cu neputință să-I fim plăcuți lui Dumnezeu” (vezi Evrei 11:6) și că „nădejdea aceasta nu înșeală…” (vezi Romani 5:5). Nu este nimic negativ legat de Cine este Dumnezeu și de lucrarea Lui; El nu ne poate dezamăgi niciodată; tot ceea ce face El este spre binele nostru. Aceasta este așteptarea pe care trebuie să o avem atunci când ne rugăm. Nu ar trebui să ne rugăm, iar apoi să ne întrebăm dacă Dumnezeu va face ceva; trebuie să ne rugăm, așteptând ca Dumnezeu să facă mai mult decât am cerut!

Versetul de astăzi spune că Dumnezeu poate să facă „nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” – mai presus de cele mai puternice rugăciuni, dorințe, gânduri, speranțe și vise. Acesta este un lucru extraordinar și ar trebui să ne dea suficientă încredere ca să ne rugăm având așteptări mărețe. Personal, mai degrabă aș rosti rugăciuni în care să am așteptări mari și să primesc jumătate din ceea ce m-am rugat, decât să spun rugăciuni în care așteptările să-mi fie mici și să nu am credință, dar să primesc tot.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Așteaptă-te la lucruri mari de la Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon