Asumă-ți responsabilitatea pentru propria fericire

Asumă-ți responsabilitatea pentru propria fericire

Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor. – Eclesiastul 3:12

O altă lecție importantă pe care am învățat-o este că nu mă pot baza pe altcineva pentru a mă face fericită. Dumnezeu ne-a dat abilitatea de a ne asuma responsabilitatea pentru propria fericire.

O mulțime de oameni nu sunt fericiți până când o anumită persoană nu se comportă într-un anume fel sau până când o anumită situație nu se desfășoară în modul în care ei doresc. În fiecare zi permitem ca fericirea noastră să depindă de alte persoane sau de situații când, de fapt, Dumnezeu dorește ca noi să ne găsim fericirea în El.

A fost un timp când eram nemulțumită dacă a doua zi după una din conferințele noastre, soțul meu, Dave, mergea să joace golf. Eu doream să vină cu mine la cumpărături sau să vizionăm împreună un film. Însă Domnul mi-a aratăt că avem moduri diferite de a ne relaxa.

Acesta este doar un exemplu. Realitatea este însă că avem atât de multe așteptări nerealiste  față de oamenii din jurul nostru și contăm prea mult pe aceste așteptări ce le avem de la ei, pentru a ne menține fericiți. Dumnezeu dorește să ne uităm întâi la El și să contăm pe El pentru fericirea noastră.

Rugăciune

Doamne, mă voi baza doar pe Tine pentru a fi fericit și nu pe oameni sau situații. Ajută-mă să înțeleg care sunt așteptările nerealiste ce le am și să-mi asum responsabilitatea pentru fericirea mea. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon