Atitudinea potrivită

Atitudinea potrivită

„Iosafat s-a plecat cu faţa la pământ şi tot Iuda şi locuitorii Ierusalimului s-au aruncat înaintea Domnului să se închine înaintea Lui.” (2 Cronici 20:18)

În 2 Cronici 20:18, împăratul și întreaga seminție a lui Iuda s-au închinat cu fața la pământ când au auzit porunca lui Dumnezeu. Poziția lor de închinare în fața lui Dumnezeu îi ajuta să se pregătească de bătălie. Dacă te afli într-o bătălie chiar acum, te sfătuiesc să arunci orice îngrijorare și să iei arma laudei. Când îngenunchem în reverență în fața lui Dumnezeu și oricând ne închinăm sincer, suntem într-o poziție cheie pentru a primi putere spirituală.

A-L lăuda pe Dumnezeu înseamnă a fi în acord cu El și a da Numelui Său gloria cuvenită. Lauda înseamnă înălțarea cântecelor care vorbesc despre bunătatea, harul și măreția lui Dumnezeu. „A te închina” înseamnă a te smeri în reverență și a sluji. Cu alte cuvinte, închinarea este recunoașterea lui Dumnezeu, a naturii Sale, a caracterului și promisiunilor Sale, exprimată prin mulțumire și laudă din inimă sau prin slujire făcută cu reverență.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem să învățăm să ducem luptele în modul Lui, nu după modul de lucru al lumii. Poziția noastră în bătălie este una a închinării, iar acest lucru ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Trebuie să purtăm fiecare luptă cu o inimă închinătoare, având credință că Dumnezeu va lucra pentru noi în orice circumstanțe.

Când ne închinăm Domnului, suntem eliberați de poverile emoționale și mentale care ne țin legați de pământ. Toate sunt acoperite de măreția lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon